presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidentja Osmani ka ndarë Medalje Presidenciale në 15 vjetorin e pavarësisë (Pjesa II)

Për nder të 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës, Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu ka ndarë Medalje Presidenciale për personalitete nga sfera e kulturës, sportit, sigurisë dhe personalitete që kanë sakrifikuar për lirinë e Kosovës.

Në vijim gjeni listën e dytë të të dekoruarve :

– Besarta Jashari, e mbijetuara e masakrës ndaj Jasharajve, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Ferdonije Qerkezit, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Fadil Muqolli, Masakra e Poklekut, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Leutrim Carakut, Masakra e Poklekut, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Ramë Nesret Shabani, Masakra e Reçakut, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Skender Osmani, Masakra e Izbicës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Saranda Bogujevci, Masakra e Podujevës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Fatime Konjuhi, Masakra e Izbicës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Ismet Rukolli, Masakra e Rezallës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Misin Deliu, Masakra e Rezalles, është dekoruar me Medaljen Presidenciale të Meritave – Post mortem, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Zarife Morina, Masakra e Rogovës së Hasit, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Fatmire Berisha, Masakra e Rogovës së Hasit, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Shukri Gërxhaliu, Masakra e Studimes, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Musa Gërguri, Masakra e Studimes, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Rexhë Kelmendi, Masakra e Qyshkut, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Isa Gashi, Masakra e Qyshkut, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Zojë Prendi, Masakra e Mejës, është dekoruar me Medaljen Presidenciale të Meritave – Post mortem, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme për lirinë e Kosovës.

– Pashkë Markaj, Masakra e Mejës (Korenicë), është dekoruar Medalja Presidenciale e Meritave – Post mortem, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme për lirinë e Kosovës.

– Bekim Gashi, Masakra e Tërnjës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Gramoz Berisha, Masakra e Suharekës, i është Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Milaim Çekaj, Masakra e Dubraves, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

Në këtë link mund t’i gjeni fotot e pjesës së dytë:
Shkarko Fotografitë

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.