presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidentja Osmani ka ndarë Medalje Presidenciale në 15 vjetorin e pavarësisë (Pjesa I)

Në vijim gjeni listën e parë të të dekoruarve :

– Kapiten Besart Ahmeti, shef i Njësisë Speciale Operative për Rajonin e Prishtinës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës.

– Kapiten Fatmir Balaj, shef i Njësisë Speciale Operative për Rajonin e Mitrovicës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës.

– Toger Adem Ribari, shef i Operativës në Njësinë Speciale Intervenuese, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës.

– Njësisë Speciale Intervenuese, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin Për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës. Medaljen e ka pranuar Kolonel Mentor Shabani.

– Drejtorisë për Inteligjencë dhe Analizë, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës. Medaljen e ka pranuar zyrtarja Policore Zyhra Zeqiri.

– Njësisë Speciale Operative, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës. Medaljen e ka pranuar kapiten Besart Ahmeti.

– Hajriz Sejdiu, Drejtor i Departamentit të Gatishmërisë (Agjencia e Menaxhimit Emergjent), i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës.

– Njësisë së reagimit të shpejtë, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin, Për kontributin e dhënë në mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial të Republikës së Kosovës, angazhimin e drejtpërdrejtë në luftën ndaj krimit të organizuar dhe çdo lloj veprimtarie ilegale që ka synuar cenimin e sigurisë në Republikën e Kosovës. Medaljen e ka pranuar, zyrtarja Policore Lirije Lipaj.

– Rreshter Fatmire Ulaj, Gjenerata e parë e Policisë së Kosovës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Sigurisë, me motivacionin për kontribut të shquar në sigurinë publike dhe përkushtimin ndaj atdheut.

– Daut Berisha, piktor shqiptar në Paris, është dekoruar me Medalje Presidenciale të Meritave – post mortem, me motivacionin për të arritura të larta në krijimtarinë artistike dhe promovimin e vlerave kulturore.

– Anton Pashku, shkrimtar, prozator, është dekoruar me Medalje Presidenciale të Meritave– post mortem, me motivacionin për vlera kulmore në prozën moderne shqipe dhe kontribut të shquar për kulturën shqiptare.

– Arif Bozaxhi, shkrimtar i etnisë turke dhe veprimtar i njohur për lirinë e Kosovës, i është ndarë Urdhri Hasan Prishtina, me motivacionin për krijimtari letrare dhe promovim të diversitetit kulturor të Kosovës.

– Ramadan Musliu, ndër shkrimtarët e spikatur të Kosovës, është dekoruar me Medalje Presidenciale të Meritave – Post mortem, me motivacionin për kontribut të veçantë në fushën e letërsisë, arteve dhe promovimin e kulturës shqiptare në Kosovë.

– Ymer Elshani, shkrimtar, është dekoruar me Medalje Presidenciale të Meritave – Post mortem, me motivacionin për arritje të larta në krijimtarinë letrare për fëmijë dhe promovim të krijimtarisë në Kosovë.

– Shyqri Nimani, dizajner, profesor, kaligrafitst i Deklaratës së Pavarësisë, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për disejnimin e Deklaratës së Pavarësisë dhe kontribut të veçantë në fushën e arteve.

– Baletit Kombëtar të Kosovës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin Për kontribut të veçantë në fushën e kulturës dhe kultivim e afirmim të vlerave kulmore artistike.

– Teatrit Kombëtar të Kosovës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut të veçantë në fushën e kulturës dhe promovim të vlerave kulmore teatrore. Medaljen e ka pranuar Visare Aliu – kryesuese e KD.

– Galerisë Kombëtare të Kosovës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut të veçantë në fushën e kulturës dhe promovim të vlerave kulmore artistike në artet pamore. Medaljen e ka pranuar Renea Behluli – kryesuese e KD.

– Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut të veçantë në fushën e kulturës dhe kultivim e afirmim të vlerave tradicionale kulturore.

– Filarmonisë së Kosovës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut të veçantë në fushën e kulturës dhe promovim të vlerave kulmore të muzikës klasike.

– Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut të veçantë në fushën e kulturës dhe promovimin e veprimtarive bibliotekare.

Në këtë link mund t’i gjeni fotot e pjesës së pare:
Shkarko Fotografitë

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.