presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidentja Jahjaga priti një delegacion të Komisionit Parlamentar për Integrime Evropiane të Maqedonisë

Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga, priti sot në takim një delegacion të Komisionit Parlamentar për Integrime Evropiane të Republikës së Maqedonisë, që udhëhiqej nga kryetari i Komisionit, zotëri Hajrula Misini dhe nënkryetari i Kuvendit të Maqedonisë, zotëri Jani Makraduli.

Presidentja Jahjaga e vlerësoi vizitën e delegacionit nga Republika e Maqedonisë dhe theksoi se është me rëndësi që Komisionet Parlamentare të të dyja vendeve të kenë bashkëpunim ndërmjet vete dhe të shkëmbejnë përvojat mes tyre në procesin e integrimeve evropiane. Ajo tha se Republika e Maqedonisë e ka kaluar një rrugë në përmbushjen e kritereve dhe të standardeve në procesin e integrimeve evropiane dhe mund ta ndihmojë Kosovën me përvojën e saj. Presidentja Jahjaga tha se Republika e Kosovës është e përkushtuar që të zbatojë të gjitha kriteret dhe të thellojë të gjitha reformat që janë të domosdoshme në rrugën e integrimeve evropiane e që mundësojnë  mirëqenien e qytetarëve të vendit Duke folur për marrëdhëniet ndërfqinjësore, Presidentja Jahjaga theksoi se Kosova është promotor i këtyre marrëdhënieve me të gjithë fqinjët e saj dhe kjo, tha ajo, kontribuon në ruajtjen e paqes dhe të stabilitetit në Ballkanin Perëndimor. Presidentja Jahjaga theksoi se marrëdhëniet ndërfqinjësore janë edhe një parakusht për integrime evropiane dhe ato duhet të ndërtohen mbi bazën e respektimit të ndërsjellë dhe të barabarësisë mes të gjitha shteteve në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Në bisedë me delegacionin nga Republika e Maqedonisë, Presidentja Jahjaga theksoi se marrëveshjet e arritura në dialogun e lehtësuar nga BE-ja dhe të mbështetur nga SHBA-ja, ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë, si dy shtete sovrane dhe të pavarura, duhet të zbatohen sepse lehtësojnë jetën e qytetarëve nga të dyja anët e kufirit, kontribuojnë në ruajtjen e paqes dhe të stabilitetit si dhe ndihmojnë të dyja shtetet që të ecin në rrugën e tyre të integrimeve evropiane. Presidentja Jahjaga theksoi se integrimi në BE është proces individual i secilit shtet veç e veç, por në këtë rrugë të gjitha shtetet e rajonit të Ballkanit Perëndimor duhet ta ndihmojnë njëra tjetrën. Anëtarët e delegacionit të Kuvendit të Maqedonisë falënderuan Presidenten Jahjaga për pritjen dhe vlerësuan vizitën e tyre në Kosovë si dëshmi e marrëdhënieve të shkëlqyeshme ndërmjet dy vendeve, marrëdhënie këto që po shënojnë ngritje të vazhdueshme Ata thanë se të dyja vendet e kanë kaluar testin e fqinjësisë së mirë, si parakusht i integrimit evropian. Anëtarët e delegacionit të Republikës së Maqedonisë thanë se Komisionet Parlamentare të të dyja vendeve kanë pasur mundësi të shkëmbejnë përvoja të mira për marrëdhëniet bilaterale dhe përpjekjet për integrim evropian.

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.