presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Fjalimi i Presidentes Osmani në programin përmbyllës të fushatës “Art për Shpresë”

I nderuar ambasador Angılı,

Të nderuar Ministra,

Deputetë të Kuvendit të Kosovës,

Kryetar të komunave,

Të nderuar përfaqësues të institutit “Yunus Emre”,

Përfaqësues të komunitetit turk,

Përfaqësues të KFOR-it,

Anëtarë të Ekipit të Kërkim Shpëtimit nga FSK dhe anëtarë të Shoqatës së Kërkim-Shpëtimit,

Vërtetë jam e nderuar që të jem sonte në mesin tuaj në këtë iftar të përbashkët. Ku të gjithë i mbledhim forcat bashkë rreth një kauze kaq të rëndësishme e humanitare. E këtë po e bëjmë në muajin e shenjët të Ramazanit, që është muaj i mirësisë e solidaritetit ndërnjerëzor.

Populli ynë, populli i Kosovës e ka traditë që gjithnjë t’i qëndrojë pranë njëri-tjetrit. Solidaritetin e kemi kultivuar në vazhdimësi, ashtu siç i jemi gjetur pranë edhe shtetit turk në muajin shkurt pas tërmetit shkatërrues, e sërish jemi edhe sonte këtu për ta demonstruar shpirtin human për qytetarët turq që kanë nevojë edhe më tej për ndihmën dhe përkrahjen tonë.

Ky aktivitet që mbanë emrin “Art dhe shpresë”, është një përpjekje që sadopak t`u dalim ndihmë miqve tanë në Turqi, dhe të gjithë atyre që pësuan nga tërmeti i shkurtit të këtij viti, i cili mori mijëra jetë dhe la shumë njerëz pa strehë.

Secili nga ne mund të bëj diçka pak që për ta do të thotë shumë. Ata që më së shumti e treguan shpirtin solidar të Kosovës ishin ushtarët tanë të FSK-së dhe Shoqata e Kërkim-Shpëtimit. Ata shpëtuan jetë dhe njëkohësisht u shndërruan në krenarinë e vendit tonë. Natyrisht që pasojat e kësaj tragjedie janë tepër të mëdha, për fat të keq jetërat nuk kthehen më, por janë lidhjet ndërmjet popujve, lidhjet e fuqishme që janë krijuar gjatë kësaj periudhe që sadopak do t’ju ndihmojnë që ta zbusin këtë dhimbje.

Prandaj ne jemi këtu për të dërguar edhe një herë mesazh për popullin turk se ata nuk janë vetëm. Secili qytetarë i Kosovës e ndanë dhimbjen me ta dhe do të bëjmë çfarëdo që mundemi që t`u dalim në ndihmë për t`ua lehtësuar sadopak dhimbjen.

Por, përtej fjalëve tona, qytetarët e Turqisë kanë nevojë për ndihmë konkrete.

Prandaj një mobilizim sikur ky sonte është në funksion të së mirës, ndaj sonte i ftoj të gjithë vullnetmirët që të bëjnë gjithçka që munden në mënyrë që t’i ndihmojnë këta qytetarë. Që sadopak të ndihmojmë që këtyre qytetarëve të Turqisë, t`ju kthejnë shpresën dhe motivin për jetë
Çfarëdo ndihme për ta do të thotë shumë. Prandaj, shpresa dhe arti sonte janë një. Që të dyja janë në funksion të ndihmës e solidaritetit për të goditurit nga tërmeti. Prandaj jam e bindur që secili do ta tregojë shpirtin solidar, duke hapur zemrën me ndihma konkrete për ata që pësuan nga tërmeti.

Në vitet më të errëta për ne, Turqia hapi dyert për shumë refugjatë nga Kosova dhe Turqia qëndroi me ne në çdo hapë në procesin e shtetndërtimit të Republikës së Kosovës. Ne do të jemi falënderues përherë, e tani është koha që t’ia kthejmë këtë të mirë duke ndihmuar si
mundemi e me çfarë mundemi për të gjithë qytetarët e goditur nga tërmeti.

Ky do të ishte një falënderim, por edhe një urim që njëri- tjetrit t’i dalim në krah si në ditë të mira, ashtu edhe në ditë të vështira!

Turqia nuk është vetëm!

Kosova gjithmonë do të jetë pranë jush!

This site is registered on wpml.org as a development site.