presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Eprorët e lartë të FSK-së dhanë betimin para Presidentit Sejdiu

Eprorët e lartë të Forcëssë Sigurisë së Kosovës (FSK) kanë dhënësot betimin para Presidentit të Republikëssë Kosovës, dr.Fatmir Sejdiu.

Duke iu drejtuar eprorëve të FSK-së,Presidenti Sejdiu theksoi se ky është njëmoment solemn, por edhe i përgjegjësisë.“Ju jeni pjesa elite e udhëheqjes sëFSK-së dhe besoj se në mënyrën më tëmirë të mundshme do t’i përcillnimesazhet njerëzore dhe profesionale konformpërgjegjësive ligjore që keni”, thaPresidenti Sejdiu.E rëndësishme është qasja juaj jopolitike,sepse FSK-ja është institucion nëshërbim të të gjithë qytetarëve, theksoiPresidenti Sejdiu.Presidenti Sejdiu përkujtoi se dekretimine eprorëve të lartë të FSK-së e kabërë duke u bazuar në kompetencat që ijep Kushtetuta e Republikës së KosovësPresidentit të Republikës, si KomandantSuprem i Forcës së Sigurisë së Kosovës,dhe në përputhje me Nenin 84, pika 12,dhe me nenin 5, pika 3(b) dhe nenin 15,pika 1, të Ligjit për Forcën e Sigurisë sëKosovës, si dhe duke u bazuar nëkërkesën për promovim të Ministritë përFSK-në, Nr. 0255/09, të datës 25.05.2009.Në ceremoninë e betimit të eprorëve tëlartë të FSK-së, përveç presidentit Sejdiudhe kryeministrit Hashim Thaçi, ishin tëpranishëm edhe zëvendëskryeministriRamë Manaj, ministri i FSK-së FehmiMujota, zëvendësministri BehxhetBrajshori dhe komandanti i FSK-së, gjenerallejtënantSylejman Selimi.Përpara tyre, solemnisht u betuan:Gjeneralmajor Rrahman Rama,Zëvendëskomandant i Forcës së Sigurisësë Kosovës dhe Komandant i Komandës sëForcave Tokësore; Gjeneralmajor KadriKastrati, Drejtor i Operacioneve;Gjeneralbrigade Bashkim Jashari,Inspektor i Forcës së Sigurisë së Kosovës;Gjeneralbrigade Nazmi Brahimaj,Komandant i Brigadës për Reagim tëShpejtë; Gjeneralbrigade Zymer Halimi,Udhëheqës i Departamentit tëOperacioneve dhe Trajnimit;Gjeneralbrigade Imri Ilazi, Komandant iBrigadës për Mbështetje të Operacionevedhe Gjeneralbrigade Enver Cikaqi,Komandant i Komandës së Trajnimit dheDoktrinës.

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN

This site is registered on wpml.org as a development site.