presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Sejdiu: Nuk mund të ketë biznese të mira nëse nuk i jepet hapësirë konkurrencës së drejtë

Presidenti i Republikës së Kosovës, dr. Fatmir Sejdiu, sot mori pjesë nënjë takim pune të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë. Presidenti Sejdiu në këtë takim, i falënderoi përfaqësuesit e Odës Ekonomike Amerikane për punën dhe për mbështetjen që Shtetet e Bashkuara të Amerikës i japin Kosovës, për punën e madhe të tyre për të bërë një model të mirë se si duhet të veprojë një OdëEkonomike që mbështetët bizneset dhe ekonominë e tregut si dhe për përpjekjen për të nxituar asociacionet simotra që vërtetë të punojnë si duhet.

“Është borxh i institucioneve të Kosovës që të ndërtojnë edhe më tej korpusin legjislativë dhe që ligji të zbatohet nga të gjitha hallkat e pushteteve shtetërore e veçanërisht ato të ekonomisë dhe të sundimit të ligjit, në ndërtimin e strategjisë së mirëfilltë shtetërore të zhvillimit ekonomik të vendit dhe në qasjen e mirë të zbatimit të gjitha politikave shtetërore në një kornizë të përbashkët”, theksoi Presidenti Sejdiu.Gjithashtu, Presidenti tha se nuk mund të bëhet një biznes i mirë dhe zhvillim biznesi nëse ka vend për fenomene jo të mira, nuk mund të bëhet një biznes i mirë nëse nuk i jepet hapësirë konkurrencës së drejtë dhe lojale, nuk mund të ketë suksese të mira nëse krijohen monopole jashtë konkurrencës së kualitetit, nuk mund të ketë biznese të mira dhe të suksesshme nëse lejohet korrupsioni që t’i shkatërrojë bizneset. Presidenti duke folur për resurset e Kosovës i inkurajojë pjesëmarrësit në këtë takim që të ndërtojnë kapacitete lëvizëse dhe të punojnë në joshjen e investitorëve amerikanë apo të tjerë për të investuar në Kosovë.Institucionet, vijoi Presidenti, duhet të bëjnë më shumë në shumë rrafshe, dhe është borxh i politikës që të luftohet korrupsioni, jo vetëm në fushata elektorale, por lufta kundër korrupsionit duhet të jetë temë e aktivizimit  ormal të shtetit dhe të institucioneve të sundimit të ligjit.Ndërkaq, z. Lekë Musa, drejtor ekzekutiv i Odës Ekonomike Amerikanë në Kosovë, tha se sektori i biznesit , investitorët potencial dëgjojnë me shumë kujdes kur kreu i shtetit u adresohet dhe takohet me komunitetin e biznesit.“Te Presidenti Sejdiu kemi një përkrahës jashtëzakonisht të madh të komunitetit të biznesit, politikave të hapjes së Kosovës ndaj ekonomisë globale, promovimit të investimeve dhe promovimit të bashkëpunimit tregtar ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kosovës”, theksoi z. Lekë Musa.Presidenti Sejdiu, vijoi z. Musa, gjithmonë ka pasur si pikësynim, zhvillimin ekonomik, përkrahjen ndaj iniciativës private, stimulimin e promovimit të investimeve dhe shumë herë ai vetë dhe nga partia nga e cila vjen Presidenti, është thënë se prioritet gjithmonë është bashkëpunimi dhe miqësia e përhershme me Shtetet e Bashkuar të Amerikës, edhe në aspektin ekonomik.Ai u shpreh se në vitin 2010, Oda Ekonomike Amerikane do të bashkëpunojë ngushtë me Zyrën e Presidentit për të adresuar disa çështje si prioritete për të përmirësuar ambientin ekonomik në Kosovë. “Besojmë se do të kemi mbështetjen e Presidentit në disa çështje siç janë, reformimi i mëtejshëm i Ligjit të Prokurimit, reformimin dhe përmirësimin e mëtejshëm të Administratës Tatimore dhe të disa proceduarave, si dhe për lehtësimin apo heqjen e disa proceduarave burokratike të cilat kanë penguar zhvillimin ekonomik të Kosovës’, theksoi z. Musa.

This site is registered on wpml.org as a development site.