presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidentja Osmani ka ndarë Medalje Presidenciale në 15 vjetorin e pavarësisë (Pjesa III)

Për nder të 15-vjetorit të pavarësisë së Kosovës, Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu ka ndarë Medalje Presidenciale për personalitete nga sfera e kulturës, sportit, sigurisë dhe personalitete që kanë sakrifikuar për lirinë e Kosovës.

Në vijim gjeni listën e tretë të të dekoruarve :

– Nexhmije Islami, Masakra e Dyzit, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Selami Elshani, Krusha e Madhe, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Ramadan Selim Haziri, Masakra e Koliqit, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Isuf Zhuniqi, Bellacërkë, është dekoruar me Medaljen Presidenciale të Meritave – Post mortem, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Imer Deliu, Masakra e Abrisë, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Amrush Ukshinaj, Masakra e Lubeniqit, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Vlora Shabani, Masakra e Llashticës (Gjilan), i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Hysen Krasniqi, Masakra e Kralanit, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Xhafer Veliu, Masakra e Shavarinave (Cikatovë e Epërme), i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave – Post Mortem, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Dren Caka, Masakra e Gjakovës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Sadik dhe Qamile Mustafa, Masakra e Koliqit, u është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Xhavit Sejdiu, Masakra e Garshticës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Mertiave – Post mortem, me motivacionin për sakrificën e jashtëzakonshme, betejën për drejtësi dhe kontributin e veçantë në mbrojtjen e së vërtetës dhe zbardhjen e krimeve të kryera gjatë luftës në Kosovë.

– Edi Shukriu, arkeologe, profesoreshë dhe veprimtare politike për lirinë e Kosovës, është dekoruar me Medaljen Presidenciale të Meritave – post mortem, me motivacionin për kontributin shkencor, kulturor dhe atdhetar për lirinë dhe shtetndërtimin në Kosovë.

– Tahir Lush Berisha, arsimtar dhe aktivist për lirinë e Kosovës. I rënë në ballafaqim të armatosur me forcat serbe në vitin 1992, është dekoruar me dekoratën Urdhri i Lirisë, me motivacionin, për kontributin atdhetar dhe sakrificën sublime për lirinë e Kosovës.

– Anne Marie Lizin, politikane belge, ish Kryetare e Senatit të Mbretërisë së Belgjikës. Një mbështetëse e fuqishme e lirisë dhe pavarësisë së Kosovës, që nga fillimi i viteve të 1990-ta, është dekoruar me dekoratën Urdhri i Pavarësisë – post mortem, me motivacionin for the commitment and significant contribution to the freedom and independence of Kosovo.

– Berndt Posselt, politikan gjerman, ish anëtar i Parlamentit Europian, I është ndarë dekorata Urdhri “Dr. Ibrahim Rugova”, me motivacionin For the contribution made toëards the recognition of Kosovos right to freedom and independence.

– Jonathan Saiger, Millennium Challenge Corporation, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin for his leadership and contribution in developing the MCC’s Kosovo Compact, the largest public investment in the energy sector since the independence of the Republic of Kosovo.

– Hedwig Fijen, Drejtoreshë e Manifesta, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin for her contribution in putting Prishtina in the spotlight as the host of Manifesta, the renowned European biennial of contemporary art, and for opening new doors of opportunity for Kosovo’s artistic and cultural communities.

– Michael Wood, Kreu i Ekipit Mbrojtës në GJND, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin for representing the Republic of Kosovo at the International Court of Justice in the case of the compliance of kosovo’s Declaration of Independence with international law.

– Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut të shquar dhe humanizmin e pashoq të treguar gjatë Pandemisë COVID 19.

– Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike – IKShPK, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për angazhim të jashtëzakonshëm dhe profesionalizmin e dëshmuar gjatë Pandemisë COVID 19.

– Kosovare Asllani, ftubolliste, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut në kultivimin dhe promovimin e vlerave sportive.

– Valon Behrami, futbollist, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut në kultivimin dhe promovimin e vlerave sportive.

– Xherdan Shaqiri, futbollist, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut në kultivimin dhe promovimin e vlerave sportive.

– Granit Xhaka, futbollist, i është ndarë Medalja Presidenciale e Meritave, me motivacionin për kontribut në kultivimin dhe promovimin e vlerave sportive.

– Kontigjentit të FSK-së i angazhuar në misionin humanitar të kërkim-shpëtimit në Turqi, i është ndarë Medalja Presidenciale Ushtarake, me motivacionin për solidaritetin e jashtëzakonshëm dhe sakrificën e pashoq në shpëtimin e jetëve njerëzore pas tërmetit të fundit në Turqi. Në këtë link mund t’i gjeni fotot e pjesës së trete: Shkarko Fotografitë

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.