presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidentja Jahjaga i propozon Kuvendit kandidatin për Auditor të Përgjithshëm

Presidentja e Republikës së Kosovës, znj. Atifete Jahjaga, bazuar në nenin 136 paragrafi 3 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, në Ligjin Nr. 03/L-075, për Themelimin e Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm të Kosovës, Dekretin për Kriteret dhe Procedurat për Përzgjedhjen e Kandidatit për të Propozuar për Auditor të Përgjithshëm në Kuvendin e Kosovës, si dhe duke marrë parasysh raportin e Komisionit përzgjedhës për shqyrtimin, vlerësimin e aplikacioneve dhe intervistimin e kandidatëve potencialë për Auditor të Përgjithshëm të themeluar me vendimin e datës 16 dhjetor 2015, i ka propozuar Kuvendit të Republikës së Kosovës z. Besnik Osmani kandidat për Auditor të Përgjithshëm të Republikës së Kosovës.

Komisioni i përbërë nga një përfaqësues të Presidencës, Kuvendit, BQK-së, Universitetit të Prishtinës dhe shoqërisë civile, dhe me vëzhgues nga Sindikata e AP-së dhe nga Zyra e BE-së në Kosovë, pas një procesi transparent të konkurrimit dhe intervistave, i ka propozuar Presidentes Jahjaga tre kandidatë për auditor të përgjithshëm.

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.