presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Fjala e Presidentes Jahjaga në ceremoninë e dhënies së dekoratave për personalitetet e shquara

Jam e nderuar qe si presidente e Republikës së Kosovës kam pasur nderin që, duke kryer obligimin kushtetues, te dekoroj te gjitha ato personalitete, të gjithë ata veprimtarë që dhanë kontribut të jashtëzakonshëm në të gjitha çështjet që Republika e Kosovës sot të jetë shtet sovran dhe i pavarur, faktor paqeje dhe stabiliteti, vend që aspiron të anëtarësohet në Bashkimin Evropian dhe që është në miqësi të përjetshme me Shtete e Bashkuara të Amerikës.

Të nderuar familjarë të dëshmorëve,Të nderuar familjarë të veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës,Të nderuar familjarë të veprimtarëve të Lëvizjes sonë atdhetare për Çlirim,Të nderuar familjarë të veprimtarëve për pavarësinë e Republikës së Kosovës,Të nderuar familjarë të intelektualëve, artistëve, profesorëve, Të nderuar ju laureatë që me punën dhe angazhimin tuaj dhatë kontribut të çmuar në fushën profesionale,Të nderuar pjesëmarrës,Dragi gradjani,Dear participants, Jam e nderuar qe si presidente e Republikës së Kosovës kam pasur nderin që, duke kryer obligimin kushtetues, te dekoroj te gjitha ato personalitete, të gjithë ata veprimtarë që dhanë kontribut të jashtëzakonshëm në të gjitha çështjet që Republika e Kosovës sot të jetë shtet sovran dhe i pavarur, faktor paqeje dhe stabiliteti, vend që aspiron të anëtarësohet në Bashkimin Evropian dhe që është në miqësi të përjetshme me Shtete e Bashkuara të Amerikës.Të gjithë ata veprimtarë, artistë, profesorë, sportistë, të gjithë njerëzit e përkushtuar në profesionet e tyre që t’i arrijnë vlerat më të larta në punën dhe në angazhimin e tyre. Gjithashtu, ndihem e nderuar që kam dekoruar miqtë tanë ndërkombëtarë që në misionet e tyre në angazhimin konkret dhe personal, lanë gjurmë në zhvillimin tonë, kontribuuan që ne sot të jemi një shtet i respektuar demokratik, me rend dhe sundim të ligjit, me liri dhe të drejta për të gjithë qytetarët pa dallim.Obligimi im është që të jap një vlerësim të vogël dhe modest, por shumë simbolik, si një obligim të shoqërisë sonë që të nderojmë dhe të kujtojmë, në mesin e shumë të tjerëve, njerëzit e dalluar që e merituan me punën dhe angazhimin e tyre.Ju familjarë, ashtu si edhe të gjithë ne, jeni krenarë për bijtë dhe bijat, për vëllezërit dhe motrat, për prindërit dhe për të gjithë ata njerëz të vullnetit të mirë dhe të idealit që u shkrinë që ne sot të jetojmë të lirë dhe të dinjitetshëm, të ndërtojmë një të ardhme duke ecur rrugës që ata na e lanë.T’i mbani me nder këto çmime.Respekt dhe nderim për veprën e të merituarve.*****Më poshtë po sjellim emrat e personaliteteve që iu dhanë sot dekoratat. Ata janë dekoruar nga Presidentja Jahjaga më 10 Qershor 2012, 28 Nëntor 2012 dhe 17 Shkurt 2013.Të dekoruarit me Urdhrin “Hero i Kosovës”Urdhri “Hero i Kosovës” u jepet personave që kanë bërë vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës. Radhitja sipas alfabetit: Afrim Zhitia    Urdhri “Hero i Kosovës”Agim Binak Çelaj     Urdhri “Hero i Kosovës”Agim Shala    Urdhri “Hero i KosovësAgron Muharrem Rrahmani    Urdhri “Hero i Kosovës”Agron Rama      Urdhri “Hero i Kosovës” Ahmet Haxhiu    Urdhri “Hero i Kosovës”Ahmet Hoxha    Urdhri “Hero i Kosovës”Ahmet Shaban Kaçiku    Urdhri “Hero i KosovësBahri Rrahman Fazliu    Urdhri “Hero i Kosovës”Basri Halil Canolli    Urdhri “Hero i Kosovës”Edmond Hoxha      Urdhri “Hero i Kosovës” Fadil Vata    Urdhri “Hero i Kosovës”Fahri Rrahman Fazliu    Urdhri “Hero i Kosovës”Hakif Zejnullahu    Urdhri “Hero i Kosovës” Hasan Ramadani    Urdhri “Hero i Kosovës”Ismail Dumoshi    Urdhri “Hero i Kosovës”Ismet Asllani     Urdhri “Hero i Kosovës” Jashar Salihu    Urdhri “Hero i Kosovës”Mehë Ramë Uka     Urdhri “Hero i Kosovës, Metush Krasniqi    Urdhri “Hero i Kosovës”Qamil Hafiz Iljazi    Urdhri “Hero i Kosovës”Remzi Ademaj    Urdhri “Hero i Kosovës”Rexhep Bislimi    Urdhri “Hero i Kosovës”Rexhep Halimi    Urdhri “Hero i Kosovës”Rrustem Bruqi     Urdhri “Hero i Kosovës”Sabit Veseli    Urdhri “Hero i Kosovës”Shaban Shala    Urdhri “Hero i Kosovës”Shefko Salkoviq    Urdhri “Hero i Kosovës” Shemsi Ahmeti     Urdhri “Hero i Kosovës” Skënder Çeku    Urdhri “Hero i Kosovës”Xhemajl Fetahaj    Urdhri “Hero i Kosovës”Xhevat Ahmet Berisha     Urdhri “Hero i Kosovës” Xhevat Jusufi    Urdhri “Hero i Kosovës”Të dekoruarit me “Urdhrin e Lirisë” “Urdhri i Lirisë” u jepet personave për kontributin e tyre të lartë për liri të Kosovës. Radhitja sipas alfabetit: Abdullah Krashnica – Presheva    Urdhri i lirisë Adem Gllavica    Urdhri i lirisëAdem Voca    Urdhri i lirisëAfrim Maliqi    Urdhri i lirisëAjet Gërguri    Urdhri i lirisëAli Bajraktari     Urdhri i lirisëAli Ibra    Urdhri i lirisëAtë Luigj Palaj     Urdhri i lirisëAtë Shtjefën Gjeçovi     Urdhri i lirisë Batalioni Atlantiku    Urdhri i lirisëBedri Pejani    Urdhri i lirisëBislim Tahir Lushtaku    Urdhri i lirisëDemë Ali Pozhari    Urdhri i lirisëDervish Bej Ipeku    Urdhri i lirisëGjon Sereqi    Urdhri i lirisëHajdin Bej Draga    Urdhri i lirisëHalim Spahia    Urdhri i lirisëHasan Hysen Budakova    Urdhri i lirisëHysen Tërpeza    Urdhri i lirisëHyzri Talla    Urdhri i lirisëIbrahim (Aliu) Kelmendi     Urdhri i lirisëIbrahim Lutfiu    Urdhri i lirisëIlir Durmishi    Urdhri i lirisëIslam Domaneku    Urdhri i lirisëMehmet Pashë Deralla    Urdhri i lirisëMit’hat Frasheri    Urdhri i lirisëMulla Idriz Gjilani     Urdhri i lirisëMustafë Domaneku    Urdhri i lirisëNexhat Agolli    Urdhri i lirisëNue Perlleshi    Urdhri i lirisëOsman Domaneku    Urdhri i lirisëOsman Dumoshi    Urdhri i lirisëQerim Begolli    Urdhri i lirisëRexhep Bej Mitrovica    Urdhri i lirisëRexhep Krasniqi    Urdhri i lirisëRiza Bej Gjakova    Urdhri i lirisëRrahim Samiu-Zogu     Urdhri i lirisë Sabit Islam Vllahiu    Urdhri i lirisëSabrije Vokshi (Bija)    Urdhri i lirisëSadik Ramë Gjurgjeviku    Urdhri i lirisëSalih Gjuka    Urdhri i lirisëSheh Myhedini    Urdhri i lirisëShemso Ferri     Urdhri i lirisë Shkumbin Tërpeza     Urdhri i lirisë Shyhrete Berisha     Urdhri i lirisë Ukë Sadiku    Urdhri i lirisëVjollca Berisha    Urdhri i lirisë Xhemë Domaneku    Urdhri i lirisëYlfete Humolli    Urdhri i lirisë Zenel Bej Begolli    Urdhri i lirisëTë dekoruarit me “Urdhrin e Pavarësisë” “Urdhri i Pavarësisë” u jepet personave për kontributin e tyre për pavarësinë e Kosovës.Radhitja sipas alfabetit: Miftar Mustafa    Urdhri i PavarësisëGjeneralmajor Lulzim Gani Morina    Urdhri i PavarësisëHafir Shala    Urdhri i PavarësisëSelman Bekë Lajçi    Urdhri i PavarësisëSelman Hasani    Urdhri i PavarësisëXhavit Hoxha    Urdhri i PavarësisëTë dekoruarit me Urdhrin Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” u jepet personave për trimëri në luftën për liri. Radhitja sipas alfabetit: Adem Mulaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Adile Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Astrit Bytyçi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Bajram Bahtiri    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Blerina Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Driton Islami    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Elfije Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Elheme Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Emsale Frangu    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Enver Topalli    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Fatime Bazaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Fatime Hetemi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Fatime Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Ganimete Xhelani    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Hamide Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Hamit Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Hanëmshahe Zymberi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Hazir Brahim Berisha    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Himë Hajredinaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Hyre Emini    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Hysen Ahmet Zogjani    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Ismajl Isuf Kryeziu    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Jehona Raka    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Jeton Tërstena    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Luljeta Shala    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Muhamet Dervishi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Mukadeze Muhaxheri    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Myrvete Sali Maksutaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Osman Geci    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Osman Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Ramadan Rexhepi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Sadik Vega    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Sejdi Sejdiu    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Skender Midin Rexhepi – Komandant “Hekuri”    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Vezir Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”Zahide Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” Të dekoruarit me Urdhrin për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”Urdhri Për Paqe, Demokraci Dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”, u jepet personave vepra jetësore e të cilëve cilësohet si kontribut i veçantë për ndërtimin e paqes, zhvillimin e demokracisë dhe kultivimin e Humanizmit Radhitja sipas alfabetit: Nekibe Kelmendi    Urdhri për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”Viktor Meier    Urdhri për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova” Të dekoruarit me Medaljen Humanitare “Nëna Terezë”Medalja Humanitare “Nëna Terezë” u jepet personave që kontribuojnë në çështjet humanitare Radhitja sipas alfabetit: Sonja Biserko    Medalja Humanitare Nëna TerezëFlora Brovina     Medalja Humanitare “Nëna Terezë”Sehadete Mekuli     Medalja Humanitare “Nëna Terezë”Të dekoruarit me Medaljen e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta”Medalja e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta” u jepet personave që kanë kontribuar dhe kontribuojnë për paqen dhe pajtimin në mes njerëzve.  Nurije Zekaj     Medalja e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta”Të dekoruarit me Medaljen Presidenciale të MeritaveMedalja Presidenciale e Meritave u jepet personave që me punën e tyre kanë kontribuar në fusha të veçanta si arsim, shkencë, kulturë, rini, sport, siguri, shërbim civil. Radhitja sipas alfabetit: At Artur Liolin    Medalja Presidenciale e MeritaveAbdurrahman Shala    Medalja Presidenciale e MeritaveAgim Çavdërbasha    Medalja Presidenciale e MeritaveAgron Loxha     Medalja Presidenciale e MeritaveAli Ahmeti    Medalja Presidenciale e MeritaveAli Podrimja    Medalja Presidenciale e MeritaveAziz Salihu    Medalja Presidenciale e MeritaveBekim Fehmiu    Medalja Presidenciale e MeritaveBernard Kouchner    Medalja Presidenciale e MeritaveDervish Rozhaja    Medalja Presidenciale e MeritaveDrita Begraca     Medalja Presidenciale e Meritave Ejup Statovci    Medalja Presidenciale e MeritaveElez Biberaj    Medalja Presidenciale e MeritaveEsat Bicurri    Medalja Presidenciale e MeritaveEshref Ademi    Medalja Presidenciale e MeritaveFahri Beqiri    Medalja Presidenciale e MeritaveFaruk Begolli    Medalja Presidenciale e MeritaveGani Azemi    Medalja Presidenciale e MeritaveGazmend Zajmi    Medalja Presidenciale e MeritaveGjeneralbrigade Bashkim Jashari     Medalja Presidenciale e Meritave Gjenerallejtënant  Kadri Kastrati     Medalja Presidenciale e Meritave Gjeneralmajor Rrahman Rama     Medalja Presidenciale e Meritave Gratë e Krushës    Medalja Presidenciale e MeritaveHadi Shehu    Medalja Presidenciale e MeritaveHamdi Gashi    Medalja Presidenciale e MeritaveHarry Bajraktari    Medalja Presidenciale e MeritaveIgballe Qena    Medalja Presidenciale e MeritaveIsmail Kosumi    Medalja Presidenciale e MeritaveIsmet Peja    Medalja Presidenciale e MeritaveIstref Begolli    Medalja Presidenciale e MeritaveJohn Menzies    Medalja Presidenciale e MeritaveKarel Schwarzenberg    Medalja Presidenciale e MeritaveKatarina Josipi     Medalja Presidenciale e Meritave Kisha Katolike Shqiptare Zoja e Shkodrës në Amerikë    Medalja Presidenciale e MeritaveKisha Ortodokse Autoqefale, Boston, Amerikë    Medalja Presidenciale e MeritaveKomuniteti Islamik Shqiptar – Amerikë    Medalja Presidenciale e MeritaveLarry Rosin    Medalja Presidenciale e MeritaveLeze Qena    Medalja Presidenciale e MeritaveLidhja Shqiptaro Amerikane – Diogardi    Medalja Presidenciale e MeritaveLiljana Çavolli     Medalja Presidenciale e MeritaveMelihate Ajeti     Medalja Presidenciale e Meritave Morton Abramovich    Medalja Presidenciale e MeritaveMotrat Qiriazi    Medalja Presidenciale e MeritaveMuhamed Mufaku Al Arnauti    Medalja Presidenciale e MeritaveMuharrem Qena    Medalja Presidenciale e MeritaveKëshilli Kombëtar Shqiptaro- Amerikan NAAC    Medalja Presidenciale e MeritaveNadira Avdiq Vllasi     Medalja Presidenciale e Meritave Nicholas Burns    Medalja Presidenciale e MeritaveOleg Levitin    Medalja Presidenciale e MeritaveRosemary Di Carlo     Medalja Presidenciale e MeritaveRrustem Geci    Medalja Presidenciale e MeritaveSafete Rugova    Medalja Presidenciale e Meritave Shahindere Bërlajolli    Medalja Presidenciale e MeritaveShani Pallaska    Medalja Presidenciale e MeritaveShaun Byrnes    Medalja Presidenciale e MeritaveShoqata “Vatra”, Amerikë    Medalja Presidenciale e MeritaveSir Suma Chakrabarti    Medalja Presidenciale e MeritaveSylejman Lokaj    Medalja Presidenciale e MeritaveTeatri Dodona      Medalja Presidenciale e MeritaveTeqeja e Baba Rexhepit    Medalja Presidenciale e MeritaveWalter Happer    Medalja Presidenciale e Meritave Xhevat Qena    Medalja Presidenciale e MeritaveXhim Xhema    Medalja Presidenciale e MeritaveTë dekoruarit me Çmimin për Inovacione, Kërkime dhe ZhvillimÇmimi për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim u jepet personave që tregojnë rezultate të jashtëzakonshme në fusha të caktuara të dijes, zhvillimit ekonomik dhe teknologjisë. Radhitja sipas alfabetit: Srdjan Petrovic    Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe ZhvillimVebi Velija    Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe ZhvillimTë dekoruarit me Medaljen Ambasador Nderi i Kosovës:Rita Ora    Medalja Ambasador Nderi i KosovësRita Ora është dekoruar nga Presidentja Atifete Jahjaga me rastin e 28 Nëntorit. Dekorata asaj do t’i jepet në një ceremoni të veçantë, të organizuar në një rast tjetër.

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.