presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Fjala e Presidentes Jahjaga në ceremoninë e dhënies së dekoratave për personalitetet e shquara

Jam e nderuar qe si presidente e Republikës së Kosovës kam pasur nderin që, duke kryer obligimin kushtetues, te dekoroj te gjitha ato personalitete, të gjithë ata veprimtarë që dhanë kontribut të jashtëzakonshëm në të gjitha çështjet që Republika e Kosovës sot të jetë shtet sovran dhe i pavarur, faktor paqeje dhe stabiliteti, vend që aspiron të anëtarësohet në Bashkimin Evropian dhe që është në miqësi të përjetshme me Shtete e Bashkuara të Amerikës.

Të nderuar familjarë të dëshmorëve,
Të nderuar familjarë të veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës,
Të nderuar familjarë të veprimtarëve të Lëvizjes sonë atdhetare për Çlirim,
Të nderuar familjarë të veprimtarëve për pavarësinë e Republikës së Kosovës,
Të nderuar familjarë të intelektualëve, artistëve, profesorëve,
Të nderuar ju laureatë që me punën dhe angazhimin tuaj dhatë kontribut të çmuar në fushën profesionale,
Të nderuar pjesëmarrës,
Dragi gradjani,
Dear participants,

Jam e nderuar qe si presidente e Republikës së Kosovës kam pasur nderin që, duke kryer obligimin kushtetues, te dekoroj te gjitha ato personalitete, të gjithë ata veprimtarë që dhanë kontribut të jashtëzakonshëm në të gjitha çështjet që Republika e Kosovës sot të jetë shtet sovran dhe i pavarur, faktor paqeje dhe stabiliteti, vend që aspiron të anëtarësohet në Bashkimin Evropian dhe që është në miqësi të përjetshme me Shtete e Bashkuara të Amerikës.

Të gjithë ata veprimtarë, artistë, profesorë, sportistë, të gjithë njerëzit e përkushtuar në profesionet e tyre që t’i arrijnë vlerat më të larta në punën dhe në angazhimin e tyre. Gjithashtu, ndihem e nderuar që kam dekoruar miqtë tanë ndërkombëtarë që në misionet e tyre në angazhimin konkret dhe personal, lanë gjurmë në zhvillimin tonë, kontribuuan që ne sot të jemi një shtet i respektuar demokratik, me rend dhe sundim të ligjit, me liri dhe të drejta për të gjithë qytetarët pa dallim.

Obligimi im është që të jap një vlerësim të vogël dhe modest, por shumë simbolik, si një obligim të shoqërisë sonë që të nderojmë dhe të kujtojmë, në mesin e shumë të tjerëve, njerëzit e dalluar që e merituan me punën dhe angazhimin e tyre.

Ju familjarë, ashtu si edhe të gjithë ne, jeni krenarë për bijtë dhe bijat, për vëllezërit dhe motrat, për prindërit dhe për të gjithë ata njerëz të vullnetit të mirë dhe të idealit që u shkrinë që ne sot të jetojmë të lirë dhe të dinjitetshëm, të ndërtojmë një të ardhme duke ecur rrugës që ata na e lanë.

T’i mbani me nder këto çmime.
Respekt dhe nderim për veprën e të merituarve.

*****

Më poshtë po sjellim emrat e personaliteteve që iu dhanë sot dekoratat. Ata janë dekoruar nga Presidentja Jahjaga më 10 Qershor 2012, 28 Nëntor 2012 dhe 17 Shkurt 2013.

Të dekoruarit me Urdhrin “Hero i Kosovës”

Urdhri “Hero i Kosovës” u jepet personave që kanë bërë vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.

Radhitja sipas alfabetit:
Afrim Zhitia    Urdhri “Hero i Kosovës”
Agim Binak Çelaj     Urdhri “Hero i Kosovës”
Agim Shala    Urdhri “Hero i Kosovës
Agron Muharrem Rrahmani    Urdhri “Hero i Kosovës”
Agron Rama      Urdhri “Hero i Kosovës”
Ahmet Haxhiu    Urdhri “Hero i Kosovës”
Ahmet Hoxha    Urdhri “Hero i Kosovës”
Ahmet Shaban Kaçiku    Urdhri “Hero i Kosovës
Bahri Rrahman Fazliu    Urdhri “Hero i Kosovës”
Basri Halil Canolli    Urdhri “Hero i Kosovës”
Edmond Hoxha      Urdhri “Hero i Kosovës”
Fadil Vata    Urdhri “Hero i Kosovës”
Fahri Rrahman Fazliu    Urdhri “Hero i Kosovës”
Hakif Zejnullahu    Urdhri “Hero i Kosovës”
Hasan Ramadani    Urdhri “Hero i Kosovës”
Ismail Dumoshi    Urdhri “Hero i Kosovës”
Ismet Asllani     Urdhri “Hero i Kosovës”
Jashar Salihu    Urdhri “Hero i Kosovës”
Mehë Ramë Uka     Urdhri “Hero i Kosovës,
Metush Krasniqi    Urdhri “Hero i Kosovës”
Qamil Hafiz Iljazi    Urdhri “Hero i Kosovës”
Remzi Ademaj    Urdhri “Hero i Kosovës”
Rexhep Bislimi    Urdhri “Hero i Kosovës”
Rexhep Halimi    Urdhri “Hero i Kosovës”
Rrustem Bruqi     Urdhri “Hero i Kosovës”
Sabit Veseli    Urdhri “Hero i Kosovës”
Shaban Shala    Urdhri “Hero i Kosovës”
Shefko Salkoviq    Urdhri “Hero i Kosovës”
Shemsi Ahmeti     Urdhri “Hero i Kosovës”
Skënder Çeku    Urdhri “Hero i Kosovës”
Xhemajl Fetahaj    Urdhri “Hero i Kosovës”
Xhevat Ahmet Berisha     Urdhri “Hero i Kosovës”
Xhevat Jusufi    Urdhri “Hero i Kosovës”

Të dekoruarit me “Urdhrin e Lirisë”

“Urdhri i Lirisë” u jepet personave për kontributin e tyre të lartë për liri të Kosovës.

Radhitja sipas alfabetit:
Abdullah Krashnica – Presheva    Urdhri i lirisë
Adem Gllavica    Urdhri i lirisë
Adem Voca    Urdhri i lirisë
Afrim Maliqi    Urdhri i lirisë
Ajet Gërguri    Urdhri i lirisë
Ali Bajraktari     Urdhri i lirisë
Ali Ibra    Urdhri i lirisë
Atë Luigj Palaj     Urdhri i lirisë
Atë Shtjefën Gjeçovi     Urdhri i lirisë
Batalioni Atlantiku    Urdhri i lirisë
Bedri Pejani    Urdhri i lirisë
Bislim Tahir Lushtaku    Urdhri i lirisë
Demë Ali Pozhari    Urdhri i lirisë
Dervish Bej Ipeku    Urdhri i lirisë
Gjon Sereqi    Urdhri i lirisë
Hajdin Bej Draga    Urdhri i lirisë
Halim Spahia    Urdhri i lirisë
Hasan Hysen Budakova    Urdhri i lirisë
Hysen Tërpeza    Urdhri i lirisë
Hyzri Talla    Urdhri i lirisë
Ibrahim (Aliu) Kelmendi     Urdhri i lirisë
Ibrahim Lutfiu    Urdhri i lirisë
Ilir Durmishi    Urdhri i lirisë
Islam Domaneku    Urdhri i lirisë
Mehmet Pashë Deralla    Urdhri i lirisë
Mit’hat Frasheri    Urdhri i lirisë
Mulla Idriz Gjilani     Urdhri i lirisë
Mustafë Domaneku    Urdhri i lirisë
Nexhat Agolli    Urdhri i lirisë
Nue Perlleshi    Urdhri i lirisë
Osman Domaneku    Urdhri i lirisë
Osman Dumoshi    Urdhri i lirisë
Qerim Begolli    Urdhri i lirisë
Rexhep Bej Mitrovica    Urdhri i lirisë
Rexhep Krasniqi    Urdhri i lirisë
Riza Bej Gjakova    Urdhri i lirisë
Rrahim Samiu-Zogu     Urdhri i lirisë
Sabit Islam Vllahiu    Urdhri i lirisë
Sabrije Vokshi (Bija)    Urdhri i lirisë
Sadik Ramë Gjurgjeviku    Urdhri i lirisë
Salih Gjuka    Urdhri i lirisë
Sheh Myhedini    Urdhri i lirisë
Shemso Ferri     Urdhri i lirisë
Shkumbin Tërpeza     Urdhri i lirisë
Shyhrete Berisha     Urdhri i lirisë
Ukë Sadiku    Urdhri i lirisë
Vjollca Berisha    Urdhri i lirisë
Xhemë Domaneku    Urdhri i lirisë
Ylfete Humolli    Urdhri i lirisë
Zenel Bej Begolli    Urdhri i lirisë

Të dekoruarit me “Urdhrin e Pavarësisë”

“Urdhri i Pavarësisë” u jepet personave për kontributin e tyre për pavarësinë e Kosovës.

Radhitja sipas alfabetit:
Miftar Mustafa    Urdhri i Pavarësisë
Gjeneralmajor Lulzim Gani Morina    Urdhri i Pavarësisë
Hafir Shala    Urdhri i Pavarësisë
Selman Bekë Lajçi    Urdhri i Pavarësisë
Selman Hasani    Urdhri i Pavarësisë
Xhavit Hoxha    Urdhri i Pavarësisë

Të dekoruarit me Urdhrin Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”

Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari” u jepet personave për trimëri në luftën për liri.

Radhitja sipas alfabetit:
Adem Mulaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Adile Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Astrit Bytyçi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Bajram Bahtiri    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Blerina Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Driton Islami    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Elfije Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Elheme Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Emsale Frangu    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Enver Topalli    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Fatime Bazaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Fatime Hetemi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Fatime Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Ganimete Xhelani    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hamide Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hamit Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hanëmshahe Zymberi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hazir Brahim Berisha    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Himë Hajredinaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hyre Emini    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Hysen Ahmet Zogjani    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Ismajl Isuf Kryeziu    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Jehona Raka    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Jeton Tërstena    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Luljeta Shala    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Muhamet Dervishi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Mukadeze Muhaxheri    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Myrvete Sali Maksutaj    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Osman Geci    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Osman Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Ramadan Rexhepi    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Sadik Vega    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Sejdi Sejdiu    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Skender Midin Rexhepi – Komandant “Hekuri”    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Vezir Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”
Zahide Jashari    Urdhri Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”

Të dekoruarit me Urdhrin për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”

Urdhri Për Paqe, Demokraci Dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”, u jepet personave vepra jetësore e të cilëve cilësohet si kontribut i veçantë për ndërtimin e paqes, zhvillimin e demokracisë dhe kultivimin e Humanizmit

Radhitja sipas alfabetit:
Nekibe Kelmendi    Urdhri për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”
Viktor Meier    Urdhri për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “Dr. Ibrahim Rugova”

Të dekoruarit me Medaljen Humanitare “Nëna Terezë”

Medalja Humanitare “Nëna Terezë” u jepet personave që kontribuojnë në çështjet humanitare

Radhitja sipas alfabetit:
Sonja Biserko    Medalja Humanitare Nëna Terezë
Flora Brovina     Medalja Humanitare “Nëna Terezë”
Sehadete Mekuli     Medalja Humanitare “Nëna Terezë”

Të dekoruarit me Medaljen e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta”

Medalja e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta” u jepet personave që kanë kontribuar dhe kontribuojnë për paqen dhe pajtimin në mes njerëzve.
 
Nurije Zekaj     Medalja e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta”

Të dekoruarit me Medaljen Presidenciale të Meritave

Medalja Presidenciale e Meritave u jepet personave që me punën e tyre kanë kontribuar në fusha të veçanta si arsim, shkencë, kulturë, rini, sport, siguri, shërbim civil.

Radhitja sipas alfabetit:
At Artur Liolin    Medalja Presidenciale e Meritave
Abdurrahman Shala    Medalja Presidenciale e Meritave
Agim Çavdërbasha    Medalja Presidenciale e Meritave
Agron Loxha     Medalja Presidenciale e Meritave
Ali Ahmeti    Medalja Presidenciale e Meritave
Ali Podrimja    Medalja Presidenciale e Meritave
Aziz Salihu    Medalja Presidenciale e Meritave
Bekim Fehmiu    Medalja Presidenciale e Meritave
Bernard Kouchner    Medalja Presidenciale e Meritave
Dervish Rozhaja    Medalja Presidenciale e Meritave
Drita Begraca     Medalja Presidenciale e Meritave
Ejup Statovci    Medalja Presidenciale e Meritave
Elez Biberaj    Medalja Presidenciale e Meritave
Esat Bicurri    Medalja Presidenciale e Meritave
Eshref Ademi    Medalja Presidenciale e Meritave
Fahri Beqiri    Medalja Presidenciale e Meritave
Faruk Begolli    Medalja Presidenciale e Meritave
Gani Azemi    Medalja Presidenciale e Meritave
Gazmend Zajmi    Medalja Presidenciale e Meritave
Gjeneralbrigade Bashkim Jashari     Medalja Presidenciale e Meritave
Gjenerallejtënant  Kadri Kastrati     Medalja Presidenciale e Meritave
Gjeneralmajor Rrahman Rama     Medalja Presidenciale e Meritave
Gratë e Krushës    Medalja Presidenciale e Meritave
Hadi Shehu    Medalja Presidenciale e Meritave
Hamdi Gashi    Medalja Presidenciale e Meritave
Harry Bajraktari    Medalja Presidenciale e Meritave
Igballe Qena    Medalja Presidenciale e Meritave
Ismail Kosumi    Medalja Presidenciale e Meritave
Ismet Peja    Medalja Presidenciale e Meritave
Istref Begolli    Medalja Presidenciale e Meritave
John Menzies    Medalja Presidenciale e Meritave
Karel Schwarzenberg    Medalja Presidenciale e Meritave
Katarina Josipi     Medalja Presidenciale e Meritave
Kisha Katolike Shqiptare Zoja e Shkodrës në Amerikë    Medalja Presidenciale e Meritave
Kisha Ortodokse Autoqefale, Boston, Amerikë    Medalja Presidenciale e Meritave
Komuniteti Islamik Shqiptar – Amerikë    Medalja Presidenciale e Meritave
Larry Rosin    Medalja Presidenciale e Meritave
Leze Qena    Medalja Presidenciale e Meritave
Lidhja Shqiptaro Amerikane – Diogardi    Medalja Presidenciale e Meritave
Liljana Çavolli     Medalja Presidenciale e Meritave
Melihate Ajeti     Medalja Presidenciale e Meritave
Morton Abramovich    Medalja Presidenciale e Meritave
Motrat Qiriazi    Medalja Presidenciale e Meritave
Muhamed Mufaku Al Arnauti    Medalja Presidenciale e Meritave
Muharrem Qena    Medalja Presidenciale e Meritave
Këshilli Kombëtar Shqiptaro- Amerikan NAAC    Medalja Presidenciale e Meritave
Nadira Avdiq Vllasi     Medalja Presidenciale e Meritave
Nicholas Burns    Medalja Presidenciale e Meritave
Oleg Levitin    Medalja Presidenciale e Meritave
Rosemary Di Carlo     Medalja Presidenciale e Meritave
Rrustem Geci    Medalja Presidenciale e Meritave
Safete Rugova    Medalja Presidenciale e Meritave
Shahindere Bërlajolli    Medalja Presidenciale e Meritave
Shani Pallaska    Medalja Presidenciale e Meritave
Shaun Byrnes    Medalja Presidenciale e Meritave
Shoqata “Vatra”, Amerikë    Medalja Presidenciale e Meritave
Sir Suma Chakrabarti    Medalja Presidenciale e Meritave
Sylejman Lokaj    Medalja Presidenciale e Meritave
Teatri Dodona      Medalja Presidenciale e Meritave
Teqeja e Baba Rexhepit    Medalja Presidenciale e Meritave
Walter Happer    Medalja Presidenciale e Meritave
Xhevat Qena    Medalja Presidenciale e Meritave
Xhim Xhema    Medalja Presidenciale e Meritave

Të dekoruarit me Çmimin për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim

Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim u jepet personave që tregojnë rezultate të jashtëzakonshme në fusha të caktuara të dijes, zhvillimit ekonomik dhe teknologjisë.

Radhitja sipas alfabetit:
Srdjan Petrovic    Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim
Vebi Velija    Çmimi për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim

Të dekoruarit me Medaljen Ambasador Nderi i Kosovës:

Rita Ora    Medalja Ambasador Nderi i Kosovës

Rita Ora është dekoruar nga Presidentja Atifete Jahjaga me rastin e 28 Nëntorit. Dekorata asaj do t’i jepet në një ceremoni të veçantë, të organizuar në një rast tjetër.

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.