presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Urimi i Presidentes Atifete Jahjaga me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2014/2015

Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga, me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2014/2015 uroi të gjithë studentët, mësimdhënësit dhe stafin akademik.

Në urim thuhet:Viti i ri akademik shënon fillimin e betejës për nxënien e dijes dhe të ngarendjes për të hyrë në botën reale përplot vullnet, entuziazëm dhe gatishmëri për ta bërë atë më të mirë dhe më të qëndrueshme. Viti i ri akademik është fillimi i realizimit të synimeve të secilit student për një shoqëri më të përparuar dhe më të zhvilluar, pjesë e pandashme e së cilës do të jenë vetë ata.   Uroj që viti i ri akademik të jetë viti i suksesit dhe i përmbushjes së vizioneve për një të ardhme më ndryshe për të gjithë të rinjtë e të rejat – sot studentë për herë të parë dhe ata që po ecin drejt përfundimit të studimeve – një të ardhme të ngjashme me të rinjtë e botës së zhvilluar e demokratike.Kjo e ardhme do të ndërtohet së bashku, përmes frymës që përçon nevojat për një punë të madhe që na pret si shoqëri dhe si shtet. Një frymë e reformës së thellë në fushën e arsimit, ku dinjiteti i studentit dhe mësimdhënësit do të ruhet; ku do të respektohen vlerat, dija dhe mundësitë e secilit individ; ku do të rritet cilësia e arsimit në përgjithësi që do të mundësojë zhvillimin e përparimin e shtetit, i cili do t’u ofrojë të rinjve më shumë mundësi; dhe ku reforma do të shihet si nevojë e domosdoshmëri për ta bërë arsimin në përgjithësi një sistem të pavarur, autonom dhe profesional. Ky është vit i rëndësishëm për vendin, për ju dhe për të gjithë Ne – qytetarë të Republikës së Kosovës. Vit kur duhet të tregojmë aftësinë tonë dhe mundësitë që kemi të realizojmë ëndrrën e atyre që kanë sakrifikuar për të tashmen tonë. E ardhmja duhet të jetë më ndryshe, më e begatë e më e mirë. 

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.