presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidenti Sejdiu mbajti fjalë rasti në Pritjen Vjetore të Liderëve Ballkanikë

24.09.2009. – Presidenti i Republikës së Kosovës, dr. Fatmir Sejdiu, në kuadër të aktiviteteve gjatë vizitës së Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka mbajtur një fjalë rasti në Pritjen Vjetore të Liderëve Ballkanikë, të organizuar nga Rutgers Institute.

Të pranishëm në takim ishin Ekmeleddin Ihsanoglu, Sekretar i Përgjithshëm i Organizatës së Konferencës Islamike, Ilir Meta, Ministër i Jashtëm i Shqipërisë, Stjepan Mesiq, President i Kroacisë, Haris Silajxhiq, anëtar i Presidencës së Bosnjës dhe Hercegovinës, Ahmet Davutoğlu, Minister i Jashtëm i Turqisë e liderë të tjerë.Në takim ishte i pranishëm edhe Ministri Jashtëm i Republikës së Kosovës, Skender Hyseni, si dhe anëtarët tjerë të delegacionit të Kosovës.Presidenti Sejdiu foli para liderëve ballkanikë në Rutgers Institute për zhvillimet dhe të arriturat e  rëndësishme në vendin tonë pas pavarësimit të Republikës së Kosovës. Ai vuri theksin në përpjekjet e rëndësishme që po i bëjnë liderët dhe institucionet e Republikës së Kosovës për të siguruar sa më shumë njohje për shtetin e ri, anëtarësimin në shumë institucione të rëndësishme dhe synimin për anëtarësim në sa më shumë institucione të rëndësishme ndërkombëtare.Presidenti Sejdiu gjithashtu theksoi rëndësinë e qasjes paqësore dhe integruese të të gjitha shteteve të Ballkanit. Në këtë kontekst ai përmendi edhe rëndësinë e madhe që ka bashkëpunimi rajonal, si një kusht shumë i rëndësishëm për stabilitet në rajon dhe për ecje të përbashkët drejt integrimeve në institucionet euroatlantike.Gjithashtu, nisur nga shembulli i Republikës së Kosovës, Presidenti Sejdiu ka theksuar si një faktor shumë të rëndësishëm të stabilitetit dhe prosperimit të rajonit respektimin e komuniteteve pakicë në çdo shtet ballkanik.

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN

This site is registered on wpml.org as a development site.