presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidenti i Francës, Nikolas Sarkozy i shkroi letër Presidentit Fatmir Sejdiu

Kosovës, dr. Fatmir Sejdiu pritiambasadoren e Francës në vendin tonë,znj. Dolphine Borione, e cila, me këtë rast,i dorëzoi Presidentit Sejdiu një letër drejtuaratij nga Presidenti i Francës, NikolasSarkozy. Më poshtë po e japim të plotëletrën e Presidentit Sarkozy:

PRESIDENTI I REPUBLIKËSParis, më 19 Qershor 2009Zotëri President,Gati një vit e gjysmë pas pavarësisë sëtij, Shteti juaj ka ditur të afirmohet nëskenën ndërkombëtare dhe pakthyeshmëriae ekzistimit të tij i është imponuartë gjithëve. Njohjet e fundit të vendit tuajsikurse edhe hyrja e kohëve të fundit nëinstitucionet më të rëndësishme financiaredëshmojnë për dinamizmin e procesitnë të cilin ai është angazhuar.Me vullnetarizëm, ju keni ndërmarrëpërsipër që të udhëhiqni reformat delikatetë nevojshme për të konsoliduardemokracinë dhe shtetin e së drejtës nëKosovë, në respekt të plotë të vleraveevropiane.Ju keni sjellë një kontribut personalvendimtar ndaj përpjekjeve që kanëpër qëllim që t’u japin vendin e merituarbashkësive të ndryshme që e përbëjnëKosovën dhe në këtë mënyrë të forconistabilitetin regjional.E di për rëndësinë që ka për juve afirmimii një Kosovë stabile, të prosperueshmedhe në rrugën e Evropës. E njohpo ashtu edhe vullnetin tuaj për të punuarnë përforc-imin e lidhjeve miqësore dhetë besueshmërisë në mes të dy shtetevetona.Franca e përkrah plotësisht Republikëne re të Kosovës dhe jam shumë i kënaqurme bisedën që kam pasur meKryeministrin tuaj, z. Hashim Thaçi, në 8qershorin e fundit. E kemi përmendur sëbashku atë që vendi juaj e ka bërë tashmë,por gjithashtu edhe progreset që mbesinpër t’u përmbushur. Do të gëzohesha t’juftoja në një moment, të cilin do të duhet tapërcaktojmë me kujdes së bashku, për tëparaqitur takimin tonë si njohjen e kalimittë një etape të re prej shtetit tuaj.Ju lus që të besoni, Zotëri President, nëshprehjen e konsideratës time më të lartë.Nikolas SARKOZYShkëlqesia e Tij

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN

This site is registered on wpml.org as a development site.