presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Fjala e Presidentes Jahjaga në ceremoninë e organizuar nga OSBE

Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga mori pjesë në një ceremoni organizuar me rastin e përfundimit të mandatit të shefit të Misionit të OSBE-së në Kosovë, Werner Almhofer.

Në vijim po e japim fjalën që Presidentja Jahjaga mbajti me këtë rast:  Të nderuar udhëheqës të institucioneve të Republikës së Kosovës, Të nderuar ambasadorë dhe përfaqësues të misioneve diplomatike në Kosovë, I nderuar ambasador Werner Almhofer,  Ju shpreh falënderimet për punën dhe angazhimin tuaj në Republikën e Kosovës dhe të dëshiroj sukses në punën tuaj të ardhshme. Gjithsesi, përvoja dhe eksperienca që keni fituar këtu do të ndihmojë në karrierën tënde të mëtutjeshme. Misioni i OSBE-së në Kosovë që nga çlirimi i Kosovës ka luajtur një rol të jashtëzakonshëm në shtetndërtim, në proceset demokratike, sidomos në fushën e sigurisë në ndërtimin e kapaciteteve të Policisë së Republikës së Kosovës dhe në procesin elektoral. Është meritë e juaja që Kosova ka një polici të besueshme, të përkushtuar në mbrojtje të rendit dhe të ligjit, të shkolluar dhe të aftë profesionalisht, gjithashtu është meritë e juaja edhe pse çdo punë në Kosovë është punë e përbashkët që ne kemi pasur gjithherë zgjedhje të ndershme, fer dhe demokratike si në nivelin komunal ashtu edhe në zgjedhjet e përgjithshme. Në misionin e OSBE-së ne gjithherë e kemi parë Evropën këtu, standardet dhe normat evropiane dhe OSBE-ja ka luajtur dhe po luan një rol tejet të rëndësishëm në promovimin e të drejtave dhe lirive të njeriut, sidomos në të drejtat e komuniteteve. Kosova është shtet qytetar ku të gjithë qytetarët pa dallim përkatësie etnike dhe fetare dhe pavarësisht numrin i kanë të drejtat e barabarta  dhe i gëzojnë liritë në gjithë territorin e vendit tonë. Pas përfundimit me sukses të Pavarësisë së mbikëqyrur në vendin tim, në OSBE-në ne shohim partnerin e besueshëm që t’i çojmë të gjitha proceset përpara dhe të bëhemi sa më shpejt anëtar i Bashkimit Evropian, duke pasur transparencë të plotë dhe kontroll demokratik të qeverisjes. Gjithsesi këtu nuk po e vëmë në dyshim anëtarësimin tonë në OSBE si një rrugë të natyrshme dhe si një sukses të përbashkët tonin. Edhe një herë Zoti Ambasador ju faleminderit dhe ju dëshiroj sukses.

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.