presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidentja Atifete Jahjaga u prit nga kryetari i Parlamentit të Amerikës Latine, Elias Ariel Castillo Gonzales

Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga, vizitoi sot Parlamentin e Amerikës Latine në qytetin e Panamasë, ku u prit nga kryetari i Parlamentit, zotëri Elias Ariel Castillo Gonzales.

Kryetari Elias Ariel Castillo Gonzales e mirëpriti vizitën e Presidentes Jahjaga në Parlamentin e Amerikës Latine dhe e njoftoi atë për mënyrën e organizimit të Parlamentit, për aktivitetet e tij dhe për punën që bën ky institucion rajonal. Parlamenti i Amerikës Latine, përfshin të gjitha vendet e Amerikës Qendrore dhe Jugore dhe ka selinë e tij në Panama.Kryetari i Parlamentit theksoi se do ta paraqesë në parlament edhe çështjen e njohjes së Kosovës nga vendet e Amerikës Qendrore dhe Jugore, të cilat ende nuk e kanë njohur pavarësinë e saj.Presidentja Jahjaga, pas vizitës në Parlamentin e Amerikës Latine, dha një deklaratë, të cilën po e publikojmë të plotë:Jam e nderuar me mikpritjen që më bëni në këtë institucion të demokracisë parlamentare, që përfaqëson gjithë rajonin e Amerikës Qendrore dhe Jugore.Shpreh respektin Tim të thellë për nderin që më është bërë mua dhe njëkohësisht vendit Tim dhe qytetarëve të mi, me ftesën për ta vizituar shtetin e Panamasë, një vend mik të Kosovës, dhe një mbështetës të fuqishëm të vlerave demokratike.Ky Parlament i Amerikës Latine është zëri i përbashkët i vendeve të këtij rajoni, që dëshmon fuqinë e bashkëpunimit të vendeve fqinje dhe synimin e përbashkët për të ndërtuar shoqëri me vlera demokratike, të zhvilluara ekonomikisht që garantojnë sigurinë e përgjithshme për të gjithë.Ky institucion i Amerikës Latine është një mekanizëm i rëndësishëm për ju, për vendet tuaja, për qytetaret tuaj, po aq sa Bashkimi Evropian është një mekanizëm i rëndësishëm për Ne në Evropë, si një mekanizëm që na ofron sigurinë dhe përparimin e vendeve tona.Republike e Kosovës është shtet i ri në Evropë, që brenda gjashtë vjetësh të pavarësimit të saj, ka arritur të ndërtojë ura miqësie me shumë vende të botës, përfshirë edhe Panamanë dhe një numër të madh të vendeve të Amerikës Qendrore e Jugore. Dhe ne duam që të vazhdojmë të ndërtojmë marrëdhënie të mira me të gjithë, edhe me ata anëtarë të Parlamentit të Amerikës Latine që ende nuk e kanë njohur pavarësinë e vendit Tim. Kjo është e rëndësishme për vendin tim, për të ardhmen e qytetarëve të tij por edhe ndihmon përparimin e rajonit të Evropës Juglindore.Ky parlamentarizëm demokratik, që përfaqësoni ju, bazuar në respektimin e ndërsjellë dhe të parimit të barabarësisë, është shembulli më i mirë i ndërtimit të një të ardhmeje të sigurt.Edhe një herë ju falënderoj për mikpritjen tuaj dhe shpreh gatishmërinë e vendit Tim për zgjerimin e bashkëpunimit. 

Ky postim është gjithashtu i disponueshëm në gjuhë: EN SR

This site is registered on wpml.org as a development site.