presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidentit Pacolli vazhdojë t’i mbërrijnë urime për zgjedhjen në detyrën e re

Presidentit të Republikës së Kosovës, Behgjet Pacolli vazhdojnë t’i arrijnë urime pas zgjedhjes së tij në krye të shtetit të Kosovës.

Ministri për Evropë i Mbretërisë së Bashkuar, David Lidington, në një mesazh urimi shprehet: “E përshëndes formimin e koalicionit të ri Qeveritar në Kosovë dhe zgjedhjen e Presidentit. Ky është një moment i rëndësishëm historik për Kosovën,  pas festimit të tretë të përvjetorit të pavarësisë.

Mbretëria e Bashkuar mbetet një mbështetës i fuqishëm i integrimeve Euro-Atlantike të Kosovës dhe mbështet plotësisht përcaktimin e Qeverisë së re që t’i zhvillojë më tej lidhjet e Kosovës me Unionin Evropian.

Me padurim presim të punojmë me Qeverinë në detyrat e rëndësishme që do të vijnë, në veçanti fuqizimin e sundimit të ligjit, ndërtimin e rritjes së qëndrueshme ekonomike dhe vazhdimin e decentralizimit të shërbimeve për komunitetet vendore.

Unë gjithashtu e mirëpres angazhimin e fuqishëm të Kosovës në dialogun e ndihmuar nga BE-ja në mes të Prishtinës dhe Beogradit, që do të promovojë bashkëpunim, do të ofrojë hapa praktikë që të përmirësojë jetën e njerëzve dhe të arrijë përparim në rrugën drejt Evropës”.

Ndërsa, Osnat Lubrani, koordinator i UNDP-së i përcjell urimet në emër të agjencive zhvilluese të Unionit Evropian që veprojnë në Kosovë.

“Si koordinator Zhvillues i Kombeve të Bashkuara, unë dëshiroj ta ripohoj angazhimin e fortë të agjencive të KB që t’i mbështesim përpjekjet Tuaja dhe të Qeverisë dhe Kuvendit të Kosovës në drejtimin e Kosovës në një rrugë që dërgon në stabilitet dhe prosperitet.

Jemi të vetëdijshëm që së bashku me të arritura të rëndësishme që janë parë në vitet e fundit, ende mbetet punë serioze për t’u bërë për ta avancuar agjendën zhvilluese të Kosovës në përputhje me aspiratat e saj drejt integrimit evropiane. Ne ju urojmë suksese në trajtimin e sfidave që shtrihen përpara, dhe jemi të gatshëm që sipas nevojës ta ndajmë me Ju përvojën dhe ekspertizën tonë. Në partneritet të ngushtë  me qeverinë, shoqërinë civile dhe anëtarët e tjerë të komunitetit ndërkombëtar, ne presim që të bashkëpunojmë me Ju, për mirëqenien e popullit të Kosovës”, thekson në urim Osnat Lubrani.

 
Presidenti Pacolli ka marrë edhe një varg urimesh të tjera nga drejtues partish e institucionesh të ndryshme, si dhe nga shumë miq të Kosovës e qytetarë të shumtë të vendit.

This site is registered on wpml.org as a development site.