presidenca-logo
DR. VJOSA OSMANI SADRIU
PRESIDENTE E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
...

Presidenti i Republikës së Palausë, z. Toribiong i dërgoi Presidentit Sejdiu letrën e njohjes

Presidenti i Republikës së Kosovës, dr. Fatmir Sejdiu, ka marrë sot një letër nga Presidenti i Republikës së Palausë, z. Johnson Toribiong, me anë të së cilës ai njofton se vendi i tij e njeh Kosovën shtet të pavarur dhe sovran.

Më poshtë po e japim tekstin e kësaj letre.

Republika e Palausë

Zyra e Presidentit

JOHNSON TORIBIONG                                                        
President               

6 mars 2009
Numri serik: 09-187

Shkëlqesisë së Tij
Fatmir Sejdiut
Kryetar i Kosovës
Prishtinë

I nderuari z. President:

Në emër të popullit të Republikës së Palausë, unë njoh sovranitetin e Kosovës si shtet të pavarur.

Edhe ne e ndjejmë ngazëllimin tuaj, sepse edhe ne jemi bërë shtet i pavarur dhe sovran në vitin 1994 dhe i jemi bashkëngjitur Organizatës së Kombeve të Bashkuara si anëtari më i ri i saj.

 
Pavarësia e jonë është bërë e mundur falë përpjekjeve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e cila e ka administruar kombin e ishullit tonë paqësor në kuadër të Sistemit të Mirëbesimit të Kombeve të Bashkuara, i cili qe frymëzuar dhe udhëzuar nga parimet e demokracisë, lirisë dhe drejtësisë. Prandaj, në frymën e  këtyre parimeve, ne i bashkohemi aleatit dhe partnerit tonë më të afërt, Shteteve të Bashkuara të Amerikës, për ta njohur Kosovën dhe për ta përgëzuar në përvjetorin e pavarësisë së saj si shtet i lirë dhe sovran. 

Duke u bazuar në njohjen tonë ndaj pavarësisë suaj si shtet sovran, janë duke u ndërmarrë hapa që kujdes i duhur t’i kushtohet vënies së marrëdhënieve diplomatike midis vendeve tona, ndërsa unë mbes në pritje të krijimit të një miqësie të veçantë midis nesh.

Sinqerisht,
Johnson Toribiong

This site is registered on wpml.org as a development site.