presidenca-logo
DR VJOSA OSMANI SADRIU
PREDSEDNICA REPUBLIKE KOSOVO
...

Predsednika Thaçi-ja dočekala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i sigurnosne politike, Federica Mogherini

Brisel, 21. jun 2016. – Predsednika Republike Kosova, Hashim-a Thaçi-ja, je tokom njegovog boravka u Briselu dočekala i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i sigurnosne politike, Federica Mogherini.

Predsednik Thaçi je obavestio visoku predstavnicu EU, Mogherini o dostignućima Kosova i o posvećenosti  miru i stabilnosti u regionu.

Razgovarajući o procesu liberalizacije viza, predsednik Thaçi je izrazio da Kosovo sada očekuje meritornu odluku.

Šef države je govorio i o dijalogu između Kosova i Srbije i naglasio je da je ovaj proces pozitivno uticao na izgradnju mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu.

Visoka predstavnica Mogherini je rekla da Kosovo treba da ostane optimistično u vezi sa odlukom o liberalizaciji viza i da traži da se što pre ispuni i poslednji kriterijum, a to je usvajanje sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Ona je takođe rekla da dijalog treba da se nastavi i da sve zemlje regiona treba da ostanu posvećene izgradnji iskrene saradnje jednih sa drugima. 

Između ostalog, predsednika Republike Kosova, Hashim-a Thaçi-ja,danas je dočekao i predsednik Evropskog parlamenta, Martin Schulz.

Ovaj post je takođe dostupan na jeziku: SQ EN

This site is registered on wpml.org as a development site.